Početna stranica > Uncategorized > Pivo i kapitalizam 04.01.2013.

Pivo i kapitalizam 04.01.2013.

Pivo i kapitalizamKombinacija blagdana, privatnih i poslovnih obveza dovela je do toga da već 3 tjedna nije bilo gotovo nikakvih aktivnosti na blogu, no to bi se od idućeg tjedna trebalo promijeniti.

U međuvremenu, ovaj petak je još jedna runda “Pivo i kapitalizam”. Ako imate vremena, pridružite nam se 04.01. poslije 20 sati u Pivnici Medvedgrad, Ilica 49.

Kategorije:Uncategorized Oznake:, ,
 1. Invisible Hand
  2 siječnja, 2013 u 2:45 pm

  ironična poruka na “službenom” profilu ljevičarske revolucionarne skupine Occupy Croatia (kako uz ovakvu javnu svijest očekivati ikakve promjene u pozitivnom smjeru??):

  NOVI BOG ZOVE SE SLOBODNO TRŽIŠTE: U postulatima liberalizma i neoliberalizma – SLOBODNO TRŽIŠTE je relativno novi, naravno izmišljeni BOG, koji bi nekim, samo njemu poznatim tajanstvenim mehanizmima, kao čarobnim štapićem trebao “sve srediti”…. Za sve što ne valja u privredi neke države , za propadajuće odnose u društvu, za globalni kolaps ekonomije i monetarnog sustava – za siromaštvo većine – nadahnuti svećenici i filizofi (neo)liberalnog kapitalizma – ne krive mehanizme ovog trulog društva koje se bazira na pljački većine od strane manjine – oni se samo mole Bogu Tržišta i sasvim su sigurni – kad se baš sve što još društveno posjeduju – otme narodima svijeta i baš sve PRIVATIZIRA – stvari će se odmah posložiti na svoje mjesto (pa makar pri tome većina ljudi crkla od gladi).

  Jer slobodno tržište znači – ostaviti većini samo gole živote, i preteške okove dugova – a svu moć koncentrirati u rukama već ultrabogate manjine.
  Budući još sve nije preotela elita – Bog Slobodnog Tržišta – još uvijek nije potpuno oslobođen – kažu misionari (neo)liberalizma, a za ovaj sveopći gospodarski kaos – krivi su samo podli vragovi – poput država i naroda koje još uvijek ne žele prodati društvenu imovinu, čak su se neki drznuli ponovno nacionalizirati prethodno privatizirano.

  Bog Tržišta je, naravno, vrlo ljubomoran, okrutan i posesivan Bog – on želi sve materijalno samo za sebe tj. samo za onu manjinu koju je sam odabrao a koji već čine ultrabogatu psihopatsku “elitu” svijeta – ostale (nevjernike) treba pokoriti i što prije baciti u pakao bijede i ropstva – obećavajući im nepostojeće blagostanje koje će nastupiti – čim se odreknu svega što još pripada njima i na čemu država puni svoj budžet.

  Naravno, nakon svake privatizacije državne tj društvene imovine – siromaštvo većine eksponencionalno raste, jer nema što puniti budžet države – pa običnim ljudima ostaju samo dugovi koje oni sami nisu napravili.
  Usput – slobodni uvoz strane robe, koju za bagatelu proizvode razne korporacije – u nekoliko godina doslovce uništi proizvodnju države – i kao kod nas, pokosi stotine i stotine tisuća radnih mjesta – no misionari Boga Slobodnog Tržišta – do posljednjeg daha ponavljaju samo jednu mantru, kojom znalački pokušavaju isprati mozak svima koji ih slušaju:
  “Jedino rješenje je – PRIVATIZIRATI” – što u prijevodu znači – samo ultrabogati imaju pravo živjeti.

  Protiv ovakvih “bogova” , koje je pažljivo kreirala elita bankara, korporativnih kapitalista i zapadnjačkih političkih elitista – pa ih servirala običnim ljudstvo kako bi ih uvela u novo doba, u budućnost bz ikakve nade – treba se boriti.

  • 3 siječnja, 2013 u 12:19 pm

   djelo očito ekonomskog analfabeta, prepuno banalnih besmislica.

   koga zanima zašto je tržište bolje rješenje, evo jedan pogled.

   http://cafehayek.com/2013/01/quotation-of-the-day-509.html

   • Invisible Hand
    3 siječnja, 2013 u 3:48 pm

    mene brine što tako razmišlja oko 95% stanovništva kod nas i kako onda očekivati neke promjene? :((

   • 4 siječnja, 2013 u 10:40 am

    tako što je ponestalo “other peoples money”

    za socijalizam nije najvažniji stav večine, nego količina novca na raspolaganju za “održavanje” socijalizma.

    to ti je otprilike kao da su tebi starci ukinuli džeparac, nije važno što ti i dalje misliš da ti pripada.

 1. No trackbacks yet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: